Talo

Talo

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Saunotaanko?

Nyt pääsen esittelemään teille mielipaikkani koko meidän talossa. Tällainen vilukissa kuten minä, viihtyy kernaasti saunan lämmössä. Se, että saunasta ja pesuhuoneesta tuli paremmat kuin uskalsin projektin alussa edes haaveilla, tekee löylyttelystä vieläkin nautinnollisempaa. Nuorimmaisen pojan kanssa lämmittäisimmekin saunan melkein joka ilta, sillä hänestä on kuoriutunut jo melkoinen saunatonttu!

 Kulku pesuhuoneeseen on kodinhoitohuoneesta. Satiinilasisen oven takaa aukeaa harmaan ja vaaleansävyinen pesuhuone.


Suihkuseinällä on tehostelaatoitus tiililadonnalla. Muuten seinälaatat ovat valkoiset ja suoralla ladonnalla. Shampoopullot on kätevä säilyttää ainakin toistaiseksi tuossa puolilasiseinän tarjoamassa tasanteessa. Mitään telineitä tuskin alamme seinään ruuvaamaan. Suihkut ovat Oraksen Cubista sarjan sadesuihkut joista ollaan tykätty paljon. 


Saunassa meillä on Kärävän Kovera lauteet. Näistä kirjoitinkin jo aiemmin Sauna postauksessa. Nimensä mukaisesti lauteet ovat koverat muodoltaan ja täytyy sanoa, että myös todella mukavat istua. Ne ovat hyvin yksinkertaiset mutta silti linjakkaat, näihin tuskin kyllästyn koskaan! Lauteet ovat materiaaliltaan haapaa, samoin kuin saunan seinät ja katto. Täytyy vielä muuten mainita, että Kärävä hoiti lauteiden asennuksen ensiluokkaisesti ja olemme erittäin tyytyväisiä asiakkaita.


Saunan seinäpaneelit olemme käsitelleet harmaalla Tikkurilan saunasupilla. Tuo sama käsittely on myös katon sormipaneeleissa. Ehkä eniten, lauteiden jälkeen tietysti, pidän juuri tuosta katon sormipaneelista (jota aaltopahviksikin olen jo kuullut sanottavan...). Käsittely antaa paneelille sävyä, jonka pienestä epätaisasuudesta pidän, koska se mukavasti elävöittää pintaa entisestään.Lauteiden etureunassa menee alhaalla ura, joka on tarkoitettu valaistuksen toteuttamista varten. Olimme suunnitelleet saunaamme epäsuoraa valaistusta juuri tuonne lauteiden alle. Onneksi emme tätä ehtineet kuitenkaan toteuttaa, sillä saunamme ei mitään valoa oikeasti kaipaa. Puolilasiseinä antaa riittävän valon tuolta pesuhuoneen puolelta. Aivan hukkaan olisi nuo valot tuolla saunassa kyllä menneet.Kiukaana meillä on Mondexin Integra etäohjauskeskuksella, joka on käytössä osoittanut ylivertansa. Näytöstä näkee asteen tarkkuudella saunan lämpötilan ja kiukaan päälle ja pois kytkeminen tapahtuu nappia painamalla. Kiukaassa meillä on 60 kg kiuaskiviä. Lämpeneminen kestää tunnin verran mutta hyvää kannattaa odottaa. Löylyt ovat todella hyvät, eivät lainkaan kuivat ja kipakat vaan miellyttävän tuhdit.


Saunan lasiseinä on kirkasta lasia. Mietimme siihen myös savunharmaata vaihtoehtoa, mutta kyllä tuo kirkas oli oikea valinta meille. Kuvissa saattaa hämäävästi näyttää tummemmalta, mutta siis ihan kirkasta lasia se on. Saunan ja pesutilojen kuvaaminen oli jokseenkin hankalaa minulle mutta samalla kovin opettavaista.

Ainut asia mikä saunassa minua vielä vähän häiritsee ovat nuo eriväriset ikkunapuitteet (näkyy vähän kolmannessa kuvassa). Täytyy pohtia tekisikö niille vielä jotain. Mielestäni ne saavat kyllä olla eriväriset seinäpaneeleihin verrattuna, mutta sävy vaan on kovin eri. Tätä asiaa täytyy siis vielä vähän pohtia…4 kommenttia:

  1. On kyllä hieno sauna ja kylppäri. Täytyy laittaa Kärävän nimi korvan taakse. Ja me kyllä kutsutaan itsemme koesaunomaan joskus ;) Meillä oli edellisessä talossa samat suihkut ja en voi kuvitellakaan enää uuteen taloon muuta kuin sadesuihkut.

    VastaaPoista
  2. Voi noita lauteita, nehän ovat kun veistokset tai korut, aivan todella upeat!
    Meillä on myös nuo samat suihkut ja vielä samat käsisuihkutkin kanssa. Musta sekottaja on tyylikäs ja siisti, vedenpaine riittävä myös sadesuihkuissa ja kokonaisuus tyylikäs sekä toimiva.
    Ja minä olen kyllä kanssa aivan yhtä ihastunut tuohon sormipaneliin, sitähän meidänkin saunan ja pesuhuoneen katot ovat. Siinä on sellaista vanhoja aikoja, perinteitä, tarinoita, kotoisuutta ja lämpöä, mitä saunassa sopiikin olla. Kuin mummu olisi siellä saunomassa mukana :D

    VastaaPoista