Talo

Talo

lauantai 13. syyskuuta 2014

Sauna

Viimein pääsen esittelemään teille meidän tulevan saunan suunnitelman. Visio saunasta ei ollut meillä kovin kirkas rakentamiseen ryhdyttäessä. Se oli jotenkin sellaista harmaata aluetta ja saunasta oli vaikea saada otetta kun ei oikein tiennyt mitä halusi. Sen tiesimme, että halusimme saunalta vähän enemmän kuin mitä perussaunat yleensä ovat. Useita ihan kivoja saunoja olin bongaillut lehdistä ja asuntomessuillakin oli muutamia varteenotettavia, mutta jotenkin ne eivät sitten tuntuneet niin omilta. Jossain vaiheessa olin jo ihan tummankin saunan kannalla kuten aikaisemmasta kirjoituksestani täältä voit päätellä.

Onneksi kuulimme sattuman kautta Kärävä Oy:stä. Kärävä on täydenpalvelun saunasisustaja ja heillä on kattava valikoima erilaisia laude- ja paneelivaihtoehtoja. Kärävän upouudet toimitilat löytyy Pirkkalasta jossa on myös mallisaunoja kivasti esillä. Käynti Kärävällä vakuutti meidät siitä, että heiltä otamme tulevan saunamme materiaalit. Puuseppämestari Antti Laine osasi ehdottaa meille sopivia laude- ja paneelimateriaaleja jotka toimivat keskenään, pesuhuoneen laattavalinnat huomioon ottaen. Suosittelen ehdottomasti saunaa suunnittelevalle käyntiä Kärävällä. Lisää yrityksestä ja Karava Saunan tuotteista löydät täältä: www.karava.fi

Mutta takaisin meidän tulevaan saunaan. Puumateriaali saunassamme tulee olemaan haapa. Pesuhuoneen ja saunan kattoon laitamme haapaa sormipaneelina, jonka käsittelemme vaalean harmaalla sauna supilla. Saunan seiniin tulee 120 mm leveää haapapaneelia, jonka myös käsittelemme samalla harmaalla.

Mutta sitten ne lauteet, ai että olen niistä niin iloinen! Antaa kuvien puhua puolestaan.

Kovera laude. Kuva Karava Sauna.


Kovera laude. Kuva Karava Sauna.


Lauteet ovat Kovera lauteet ja tietenkin haapaa. Laude käsitellään vielä valkoisella, joka vaalentaa puuta entisestään, mutta antaa sille myös suojaavan pinnan. Kuvissa näkyvä paneeli on samaa mitä meille tulee, mutta meidän saunassa se on vaalean harmaaksi käsitelty. Vähän kieltämättä kutkutti ajatus täysin vaaleasta saunasta kun tuo haapa on niin kauniin vaalea itsessään. Halusimme saunaan kuitenkin hieman sävyä ja harmaana nuo paneelit korostavat mielestäni vielä paremmin lauteen kaunista koveraa muotoa. Nyt sauna jatkaa sitä patsi meidän kodin valkoista ja harmaata linjaa.

Niin se mieli saunan kohdalla vaelsi tummasta vaaleaan. Kertoo ehkä taas jotain allekirjoittaneen päätöksenteko kyvystä mitä tulee sisutusratkaisuihin :)

Mitä mieltä olet meidän valinnasta?

*Blogikirjoitus on tehty yhteistyössä Kärävä Oyn kanssa.

14 kommenttia:

 1. Hienot valinnat. Laitahan kuvaa sitten valmiista saunasta.

  -M

  VastaaPoista
 2. Mukavaa kun valitaan vaaleita sävyjä normaalin sijaan. Täytyneen sitten tulla saunajuomien kanssa testaamaan ja ihailemaan, kun on valmista :) -Reija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdettiin hakemaan vähän jotain tavallisesta poikkeavaa. Sauna lämpiää tupareissa kavereille ja eiköhän sitä talo tarjoa jotain saunajuomaakin :)

   Poista
 3. Lauteet on tosi hienot.
  Yllätyin, kun muuttui sauna noin vaaleaksi, mutta näyttää tosi hyvälle!!
  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lauteet oli semmoset että ne oli vaan pakko saada! Kuvasta poiketen meidän saunasta ei kuitenkaan tule ihan noin vaalea, kun seinäpaneelit käsitellään vielä vaalean harmaalla.

   Poista
 4. Oi kuinka nätit lauteet!! Aivan todella upeat, tulee varmasti levollinen ja kaunis kokonaisuus. Meillä on tosin kaikki ihan vaan tavallista tervaleppää. mutta voi jestas että tykkään siitä sormipaneelikatosta. Jotenkin ajaton, rauhallinen, huoliteltu ja mietitty ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sormipaneeli on kyllä kans yks mun suosikkeja ja se olikin ehkä ainoa asia meidän saunassa jota ei tarvinnut kauaa miettiä. Teillä on kyllä aika mahtava tuo tähtitaivaskatto!

   Poista
 5. Kyllä niitä ratkaisuja kannattaa joskus vähän vatvoakin. Olet kuitenkin aina osannut tehdä hyvät valinnat. Saunasta tulee varmasti hieno ja ihanan valoisa ja nuo lauteet ainakin poikkeavat tavallisesta ja ovat tyylikkäät. T. Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana, vatvominen onkin parasta! Nyt on tunne että saunasta tulee juuri sellainen kuin halusin, vaikka en alkuun edes tiennyt mitä halusin :)

   Poista
 6. Olipas mielenkiintoinen postaus ja kävinkin samantien Kärävän sivuilla tutustumassa. Meille on tulossa myös vaalea haapasauna ja innoittajana tuo juurikin samainen Kärävän kuva. Ongelmana on nyt saunamme pitkulainen muoto, minkä vuoksi näyttää pahasti, ettei vastakkain olevat penkit meillä onnistu. Onneksi jo puun muotoilulla saa uudenlaisia ilmeitä aikaan, joten saa nähdä minkä muotoiseen lauderatkaisuun sitten päädymme. Mutta innolla odotan teidän saunan kuvia myös ja toki myös kokemuksia Kärävästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja oli mukava kuulla että suunnittelette samantyylistä saunaa. Meillä saunan muoto taitaa olla aikalailla neliö, joten lauteet tulevat L-malliin (tuo kovera laude taipuu siis L-malliinkin). Kuvat ja kokemukset saunasta tulee tietysti tänne heti kun valmista. Siihen ei muuten enään hurjan monta viikkoa olekaan :)

   Poista
 7. Oi näyttääpä kivoilta. Meillekin tulee aika pelkistetyt lauteet ja jotenkin niiden muotoiltujen lauteiden valtakauden jälkeen, nämä yksinkertaiset ovat kaikista kivoimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija ja ihan samaa mieltä olen noista pelkistetyistä lauteista :)

   Poista