Talo

Talo

perjantai 12. syyskuuta 2014

Kodinkoneista

Alkuun täytyy sanoa, että mielestäni kodinkoneissa täytyisi olla standardit niiden mitoille! Eihän siitä nyt tule yhtään mitään että eri merkeillä voi olla erikokoisia koneita. Voitte siis kuvitella että tällä hetkellä päänvaivaa aiheuttavat nuo keittiön kodinkoneet. Ei näissä nyt suurta harmia koeta, pientä kylläkin ja tässä vaiheessa rakennusprojektia pienetkin vastoinkäymiset tuntuvat.

Kävimme jo kertaalleen nuo kodinkoneet valitsemassa ja koska meistä on kyse, olisihan se ollut aika historiallista jos yhdellä kertaa olisi joku asia päätetty ja mennyt nappiin. Meidän muuttovalmiiseen kuuluvat kodinkoneet olivat ihan ok koneet, mutta halusimme vähän panostaa niihin, jotta saamme varmasti mieleiset ominaisuudet. Tästä johtuen harmia aiheuttaa nyt ainakin tuo meidän integroitava astianpesukone.

Minulla oli alkuperäisenä ajatuksena saada keittiöön puoli-integroitava astianpesukone, sillä halusin ehdottomasti että jäljellä oleva pesuaika on koneesta nähtävissä. Puoli-integroitavisssa koneissahan jää etupaneeli näkyviin muun osan ollessa kalusteoven peittämä. Yllätyksekseni noita puoli-integroitavia ei enään kovin paljoa ole eri merkeillä tarjolla. No tästä asiasta päästiin kuitenkin yli, sillä nykyään noissa täysintegroitavissa malleissa, ainakin osassa, jäljellä oleva pesuaika heijastuu lattiaan. Tällainen "diskomalli" oli jo meille tulossa, kunnes huomattiin että juuri tuo kyseinen malli onkin sitten normaalia korkeampi, joten ei taida mahtua keittiössä sille varattuun koloon.

Muutenkin reissu tuonne kodinkoneliikkeeseen oli aika hauska. Mentiin sinne koko perheen voimin ja pojat alkoi tietysti heti pitkästyä. Nuorempi tosin olisi viihtynyt jos olis saanut hyllyiltä tiputella kaikkia pienkoneita ja mustekasetteja, mutta siihen touhuun en lähtenyt mukaan… Lähdettiin siis aika nopeasti poikien kanssa viereiseen mäkkiin jätskille.

Nyt kyllä huomaa että mennään jo aika loppuvaihetta meidän raksahommissa. Ennen olisin tietysti halunnut olla valitsemassa kodinkoneita, vertailemassa ominaisuuksia jne. Tässä kohtaa annoin kuitenkin miehelle vapaat kädet koneiden valintaan. Tai no seuraavat vaatimukset esitin: tiskarissa pesuajan näyttö on must, uunissa täytyy olla pyrolyysi toiminto ja liesi induktiotoiminnalla. Siinä oli ne mun tärkeimmät. Hyvin oli paketti saatu kasaan kun tultiin uudestaan paikalle eikä budjettikaan ylittynyt näiltä osin kuin hitusen. Uudestaan pitää kuitenkin käydä vielä tuota tiskaria katsomassa mutta eiköhän me saada pian sopivat koneet keittiöön.

Saunasta muuten sen verran tähän loppuun, että meillä on nyt saunan lauteet ja paneelit viimein päätetty. Esittelen meidän suunnitelmat huomenna, joten pysykäähän kuulolla!

2 kommenttia:

  1. Meillä on täysintegroitu tiskari, joka heijastaa lattiaan pesuajan. MUTTA. (Aina on mutta) Meillä on siinä tiskikoneen alla sellainen matala vetolaatikko, jotta keittiö olisi siistimmän näköinen. Näin ollen se heijastuva aika ei näy. Aika on kuitenkin siinä päällä ja melkein näkyy reunasta, kun kone on päällä ja kansi kiinni, juuri sillain hassusti, että voi melkein arvata oikein. Nykyajan koneet pyörittävät kuitenkin niin vähän vettä ja ne voi keskenkin aukaista, niin mä olen sitten ihan avannut sen luukun ja kurkannut ajan. Ei mitenkään ihanne, mutta näyttääpä ainakin fiksummalta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Liisa tästä kommentista! Meille tulee tiskarin alle myös vetolaatikko ja vähän pohdin kanssa tuota että miten se heijastus siinä tapauksessa sitten näkyy. Täytyy pitää tämäkin asia mielessä kun noita tiskareita käydään uudestaan katsomassa. Ei oo helppoo ei :)

    VastaaPoista