Talo

Talo

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Tiivis talo

Tänään talollamme tehtiin tiiveysmittaus. Itse en paikalle ehtinyt, joten kuvia ei nyt juuri tästä tapahtumasta valitettavasti ole. Tiiveys oli kuitenkin erinomainen, suorastaan huippuluokkaa, nimittäin ilmanvuotoluku oli 0,28 (m3/(h m2)). Alhainen ilmanvuotoluku kertoo siitä, että työt talolla on tehty huolellisesti ja että se on tiivis. Tänään tehty mittaus vaikuttaa myös meidän talon saamaan energiatehokkuusluokkaan.

Itse en tuota tulosta etukäteen jännittänyt, sillä olimmehan nähneet että työnjälki talolla on hyvää. Silti tuo tulos yllätti positiivisesti. Vertailun vuoksi mainittakoon, että passiivitaloilta vaaditaan alle 0,6 lukemaa. Määräysten mukaan tuon ilmanvuotoluvun tulee olla alle 4.

Tässä vielä aiemmin ottamiani kuvia talolta. Väliseinät alkavat olla paikoillaan ja sähköjohtoja on asennettu. Myös pesutiloja muurataan parhaillaan.

Aula.

Poikien leikkihuone.

Vessa.

Saarekkeen paikka hahmoteltu lattialle.


Nyt on mahtavaa käydä raksalla kun "huoneet on paikoillaan", samalla voi jo vähän fiilistellä kalusteiden paikkoja. Harmikseni huomasin yhden kohdan johon pistorasian olisi voinut laittaa, joten tulipahan huomattua se, että vaikka kuinka tuota sähkösuunnitelmaa yrittää viilata, niin vaikea siitä on täydellistä saada :(

Autotalli on myös edistynyt ja se alkaa olla pian ulkoapäin valmiin näköinen. Sisällä toki riittää vielä puuhaa, mutta seuraavaksi työt siirtyvät tallilla ulkonta sisälle. Sieltä voisin laittaa vaikka kuvia seuraavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti