Talo

Talo

perjantai 5. joulukuuta 2014

Takkatulen lämmössä

Tykkään todella paljon elävästä tulesta ja takan edessä on ihanan lämmin istuskella ja tuijottaa liekkejä -varsinkin näin työviikon päätteeksi.



Tuparilahjaksi toivoimme peräkärryllisen puita: saatiin kuorma kuivia koivuklapeja. Kyllä meidän nyt kelpaa! Raksalta jääneet puut ovat pian kaikki poltettu, joten kohta pääsemme siirtymään noihin koivuklapeihin. Takkapuita pidetään meillä tuollaisessa puukorissa ja huomattiin että se on aika kätevä siihen hommaan.



Muuton jälkeen meistä on tullut melkoisia takan lämmittäjiä. Tämä on ensimmäinen kerta kun meillä on kodissa takka, joten ollaan aika lailla innostuttu sitä lämmittämään. Saa nähdä jatkuuko innostus miten kauan…


2 kommenttia:

  1. Kyllä takkatuli on mukava! Meillä edellisessä talossa oli kyllä takassa tuli joka päivä koko lämmityskauden ajan. Puuta toki paloi, mutta jos jaksaa aina keväisin nähdä sen vaivan, että käy tekemässä klapeja, niin mikäs siinä. Tai toki noita ostaakin voi. Onko muuten onnistunut hyvin/helposti takan lämmön ja maalämmön yhteensovittaminen, ettei tule liian kuuma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska tuo meidän takka on melko pieni ja antaa lämpöä isolle alalle, ei pääse kuuma yllättämään. Voi tosin johtua siitäkin, että nyt on lämmöt säädetty hieman alakanttiin ja takkaa tule myös siksi poltettua 😊

      Poista