Talo

Talo

maanantai 29. joulukuuta 2014

Mikrolaasti keittiössä

Jo jonkin aikaa olen suunnitellut postausta meidän keittiön välitilan mikrolaastista. Sopivasti tästä kyseltiin, joten ajattelin viimein tehdä tämän postauksen valmiiksi :)

Keittiön välitila postauksessa kirjoittelin aiemmin tuosta mikrolaastista. Mikrolaastia meille ehdotti sisustussuunnittelija ja innostuimme heti ajatuksesta. Toinen vaihtoehto, mitä keittiön välitilaan ajattelimme, oli lasi. Mikrolaasti kuitenkin voitti, koska halusimme kokeilla jotain uutta ja ajatuksena se, että kaikki keittiön seinät olisivat samanlaisia miellytti paljon.
Kustannuksiltaan tuo mikrolaasti oli lasia kalliimpaa. Valmiin pinnan kohtuullisen neliöhinnan johdosta rajasimme käsiteltävää aluetta siten, että keittiökaappien taakse sitä ei turhaan laitettu.
Mikrolaastia suunnittelevalle suosittelen, että kyseistä savyä näkisi isolla pinnalla. Itselleni oli nimittäin alkuun aikamoinen yllätys se, että mallipalassa harmaalta näyttänyt laasti olikin todellisuudessa kaikkea muuta kuin harmaa. Alussa se tietysti harmitti, mutta nyt kun tuo kokonaisuus on valmiina, ei harmita enään tippaakaan! Tuo sävy sopii kotiimme todella hyvin ja sulautuu olohuoneen seinien värimaailmaan.
Me emme itse uskaltaneet lähteä mikrolaastia laittamaan, mutta jälkeenpäin ajateltuna se olisi varmaan onnistunutkin. Mikrolaastia tulee levittää kolmesta neljään kerrosta ennen kuin käsittely on riittävä. Kahden kerroksen jälkeen se ei vielä ole valmis. Hyvää tuossa laastissa on se, että levittäminen ei ole turhan tarkkaa puuhaa jos haluaa tehdä eläväisen pinnan. Ja aina, jos ei ole tyytyväinen lopputulokseen voi pintaa vähän hioa ja levittää päälle uuden kerroksen. Se millaista pintaa mikrolaastilla syntyy, riippuu pitkälti tekijästä ja levitystavasta. Meillä haluttiin vähän tuollaista rouheampaa pintaa jotta erottuu maalatusta seinästä. Siltikin tuo pinta on itsessään melko sileä, mutta siinä näkyy selvästi kuvioita.
Sen jälkeen kun pinnasta tuli mieleisemme levitettiin laastin päälle lakkakerros, joka teki pinnasta likaa ja vettä kestävän. Lakka muuttaa hieman tuon laastin ulkonäköä kiiltävämmäksi ja ehkä myös vähän tummemmaksi. Tuo laasti sopii hyvin siten myös lieden ja altaan taustalle, kunhan lakkakerros on riittävä. Meille on tuohon lieden taakse ilmestynyt pari pientä läikkää ja luulen että niissä kohdin rasvaa on päässyt lakan läpi, koska lakkakerros ei ole ollut tarpeeksi peittävä. Jos niitä alkaa myöhemmin tulemaan lisää, niin luulen että noissa kohdin teemme pieniä korjauksia laastiin ja lakkaan.

Tässä vielä pari kuvaa mikrolaastista meidän valmiissa keittiössä. Otin kuvat tänään kun aurinko paistoi ihanasti :) Esittelen keittiön vielä myöhemmin kokonaisuudessaan, mutta tässä siis jo pari kuvaa sieltäkin.
12 kommenttia:

 1. Kauniin näköistä ja ihana sävy! Onkohan tuo mikrolaasti samaa kuin mikrosementti, vai sekoitanko muuten samankuuloiset tuotteet turhaan toisiinsa? Olen nimittäin miettinyt tuollaista pintaa wc- sekä suihkutilaan (ei kuitenkaan itsessään suihkuttelutilaan vaan laatan ulkopuolisille seinille), joten mietin mitenköhän tuo menisi siellä? Vesieristys pitänee laittaa alle jokatapauksessa mutta kestääköhän pinta pientä kosteutta? Osaatko sanoa kun olette perehtyneet mikrolaastiin paremmin? Mikä muuten oli neliökustannus, jos saan udella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuo sama asia on kuin mikrosementti, se taitaakin olla se virallinen nimitys tälle :) Sbl:n sivuilla on kuvia mikrosementistä suihkutiloissa, joten uskon että sopii siihen käyttöön myös. Kannattaa tietysti heiltä varmistaa mikä tuote on sopiva juuri kosteisiin tiloihin. Neliöhintaa yritin juuri kaivaa arkistojen kätköistä mutta en löytänyt. Kyllä se meille tarjousvaiheessa annettiin, kun sitä melko kovana pidimme :) Könttähinta sisälsi meillä materiaalin ja työn mutta en taaskaan muista paljon käsiteltäviä neliöitä meidän keittiöön tuli loppujen lopuksi jotta olisin sen siitä kätevästi saanut laskettua…

   Poista
 2. Onpa kivan näköinen pinta, eläväinen ja lämmin, samalla kuitenkin rauhallinen ja neutraalikin pohja muulle. Nuo valkoiset kaapit rauhoittavat pintaa vielä lisää. Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Upean näköistä pintaa.

  Mistä olette hankkineet keittiön työtasot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Keittiötasot, samoin kuin keittiö tuli meille Nelkolta. Tasot ovat laminaattia ja nimeltään betoni.

   Poista
 4. Meidän mikrosementtiväri taas piti olla tummanharmaata...tuli tummanruskeita,jonka jälkeen vaihdettiin väriä ja pyydettiin mustaa,tuli tummanruskeeta,jolloin yritys lähetti uuden erän väriä,mutta mustaa ei ole sekään,joten oikeesti harmittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi sentään että teillä meni noin paljon värit pieleen! Meillä onneksi olen sujut tuon värin kanssa, mutta kyllä sekin muistuttaa mielestäni enemmän vaaleaa ruskeaa kuin harmaata...

   Poista
 5. Heippa. Täytyikö tuonne mikrolaastin taakse laittaa vesieristystä? Mistä ostitte laastin. meillä sama suunnitelmissa keittiöön. Ihanalta näyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään myös tuosta paljon, vaikka ei ollut niin harmaa, mitä kuvittelin sen olevan. Meillä ei ole vesieristystä tuon takana. Laasti on SBL:ltä (Suomen Betonileimasin). Keittiö ja olohuone ovat meillä yhtenäistä tilaa ja tuon mikrolaastin ansiosta keittiö sulautuu paremmin kyllä mielestäni kokonaisuuteen.

   Poista
 6. Heippa
  Upea upea seinä teillä!! Olen itse suunnittelemassa keittiön välitilaan vastaavaa ja pari kysymystä olisi. Eli mikä lakka on tuon laastin päällä? Ja kellertuuko lakka ajan kuluessa, kuten ne yleensä tekevät? Vai onko se uv-käsitelty? Ja etsin myös lakkaa takan rappauksen pintaan, en haluaisi hävittää upean pinnan sävyä maalaamalla. Onko sinulla tietoa tuollaisesta? Takka on kuorellinen, lämpötila ei nouse kovaksi.
  Kiitos jo etukäteen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, lakka asiassa en osaa kyllä nyt auttaa, sillä minulla ei ole tietoa mikä lakka tuon mikrolaastin päälle laitettiin. Joka tapauksessa sitä laitettiin ihan liian vähän, koska nyt noita rasvatahroja on tullut todella paljon lisää. Lakkakerros ei siis ole ollut meillä riittävä. Tätä asiaa tullaan meille korjaamaan, joten voin samalla vähän kysellä noista lakoista enemmänkin.

   Poista