Talo

Talo

lauantai 9. elokuuta 2014

Saunaideoita asuntomessuilta

Eilen mies malttoi olla melkein koko päivän pois autotalli työmaalta ja suuntasimme Jyväskylään asuntomessuille kaksistaan. Tarkoituksena meillä oli saada ideoita saunan ja pihan toteutukseen. Nuo saunan paneelit ja lauteet kun jätimme muuttovalmis toimituksesta pois, niin nyt on aika tehdä päätöksiä niiden suhteen.

Eilisen jälkeen mietteet saunan suhteen ovat selkiytyneet, joten kyllä messuilla kannatti ehdottomasti käydä. Myös pihaan saimme pari ideaa, mutta laitan niistä vaikka erikseen jossain välissä kuvia.

Tässä napsimiani kuvia muutamista saunoista tuolta messuilta. Emme ihan kaikkia kohteita kiertäneet, koska aika oli rajallinen ja kolmen tunnin kiertelyn jälkeen ei enään jaksanut joka kohteeseen mennä, kun selkeästi alkoi jonoja jo kertyä ja kiertäminen siksi hidastui.


Tässä saunassa oli seinässä kiva sävy.

Jättiläistuijaa lauteissa.

STS tervaleppäpaneelia pesuhuoneen katossa.

Jättiläistuijaa saunan seinissä ja lauteissa.

Harmaaksi käsiteltyä paneelia saunan seinissä.

Ihanan tumma ja tyylikäs saunan seinä!

Hyvä valaistusidea. 

Lämminsävyinen sauna. Lauteet lämpöhaapaa.

Katossa neliskanttista "sormipaneelia".

Ihastuttava harmaa katto. Siparilan struktuuripaneelia.

Seinät ja lauteet miellytti. Kiva valaistusidea lauteen selkänojassa.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että meille tulee saunaan ja pesuhuoneeseen kattoon sormipaneelia, tai jotain sen tyylistä. Saunan seinät saisivat olla tummia, joten siihen voisi soveltua joko ihan perus kuusipaneeli (joka kuitenkin käsitellään tummaksi) tai sitten joku tuollainen leveä tumma paneeli. Itse olen aika lailla mustan seinän kannalla, mutta mies enemmän harmaan. Lauteet saisivat olla leveät ja lankkumaiset kuten tuossa alimmaisessa kuvassa.

En tällä kertaa kiinnittänyt paljoakaan huomiota sisustuksiin tai talojen pohjaratkaisuihin ylipäätänsä. Yleensä ensimmäisenä piti etsiä taloista sauna ja kun se oli nähty, niin sitten vaan reitti ulos ja seuraavaan kohteeseen. Aika mukavaa vaihtelua oli tämä, kun viime vuonna sitä yritti imeä itseensä taloista kaiken mahdollisen. Se mikä jäi muuten päällimmäisenä messuista mieleen oli talojen julkisivut, jotka olivat useassa talossa joko kokonaan, tai osittain tummia jopa melkein mustia. Nuo tummat julkisivut näyttivät omaan silmään aika tyylikkäiltä.

Nyt sitten vaan tarkemmin noita eri paneeli- ja laudevaihtoehtoja tutkailemaan mutta eiköhän kohta olla saunan suhteen viisaampia.

p.s. Saunat oli aika haastavia kuvattavia tuolla messuilla. Tässä vielä bloggaajan terveiset :)

Saunaa kuvaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti