Talo

Talo

lauantai 24. toukokuuta 2014

Valuja ja maalaushommia

Blogipäivitykset raahaa nyt vähän perässä, koska runkopystytys talon osalta on jo alkanut. Tässä kuitenkin lyhyesti nuo runkopystytystä edeltävät vaiheet, jotta mennään varmasti oikeassa järjestyksessä, ja koska olin niistäkin paljon kuvia ottanut.

Teetimme ennen tontin ostoa maaperätutkimuksen, jonka mukaan maaperän kantavuus oli sellainen, että se vaati anturan. Ennen sokkelivalua tehtiinkin tontillemme anturavalu perustusfirman toimesta. Ensimmäinen takaisku koettiin tuon anturan kanssa. Siinä oli aluksi liian vähän tartuntoja. Taloteko hoiti kuitenkin hienosti reklamaation tuonne perustusfirmaan ja sieltä asia korjattiin nopeasti kuntoon. Anturan päälle tuli muutaman päivän päästä sokkeli, jonka jälkeen mies pääsi taas hommiin.
Anturavalu.

Mies muurasi reippaana luiskan anturan ja sokkelin leikkauspisteeseen. Tämän jälkeen sinne laitettiin primeri ja huopa, jonka jälkeen patolevy voitiin kiinnittää. Tämän jälkeen tuli eristykset talon ulkopuolelle, jota seurasi ulko- ja sisätäytöt. Olihan siinä miehellä hommaa kerrakseen ja melkein kiirekin ehti tulla.

Huovan paisto.

Sisätäyttö.

Testimaalauksia on myös tehty. Autotallin räystäslaudat (sekä autotalli) tulevat meillä tummanharmaalla ja ne olisi hyvä ainakin kertaalleen maalata ennen asennusta. Yksi pieni maalipurkki haettiin Tikkurilan 565X sävyä ja eikun sutimaan. Huomattiin pian, että se on meidän makuun vähän liian vaalea ja liikaa siniseen menevä. Hain uuden maalin 612X sävyä ja sillä päästiin jo lähelle -ehkä jopa maaliin saakka ;) Katsotaan nyt onko se tuo, vai pitäisikö vielä jotain sävyä testata….


Testimaalausta.  "Työnjohtaja" saatiin
pidettyä poissa siveltimen
varresta perinteisesti lahjomalla.


612X sävyllä maalatut
laudat kuivumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti