Talo

Talo

maanantai 5. toukokuuta 2014

Valaistus

Muutama sana valaistuksesta. Aloimme pohtia valaistusta jo hyvissä ajoin, mutta aika pian huomasimme, ettei oma aika tai osaaminen siihen riittänyt. Samalla kun kävimme noita meidän tulevia pintamateriaalivalintoja tekemässä sisustussuunnittelijan luona, tilasimme häneltä suuntaa antavan valaistussuunnitelman. Toiveina meillä oli riittävästi valoa oikeissa paikoissa.

Suunnittelijan valaistussuunnitelma oli sen verran mieluinen, että päätimme toteuttaa sen sellaisenaan. Pääpiirteissään meille tulee upotettuja, suunnattavia led valoja sekä ylös/alas valaisevia seinävaloja, jotka antavat epäsuoraa valoa. Led spotteja tulee eteiseen, keittiöön, olohuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen ja vessaan. Keittiöön tulee lisäksi led nauhaa yläkaapiston alle. Tätä samaa nauhaa tulee myös kodinhoitohuoneeseen.

Seinävalaisimet ovat tuollaisia valkoisia ja suorakaiteen muotoisia kuten tuossa kuvassa. Korkeutta niillä on reilu 20 cm. Näitä tulee meillä eteiseen, aulaan ja olohuoneeseen. Kaikki ne seinät, joille näitä valoja tulee, on maalattu Tikkurilan Valamo sävyisellä maalilla, joten valkoisena valaisimet erottuvat seinästä mukavasti. Olohuoneessa nuo seinävalot ovat himmennettäviä. Myös osan noista keittiöön tulevista led spoteista saa himmennettyä, koska itse tykkään välillä iltaisin laittaa valoja vähemmälle.

Theo UP/DOWN-seinävalaisin, Decolight Oy.


Aika paljonhan tuo valaistussuunnitelma teetti muutoksia sähkösuunnitelmaan ja aiheutti tietysti lisäkustannuksia. Toisaalta tässä vaiheessa ne muutokset on järkevä tehdä. Toivotaan että meillä on nyt sopivasti valoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti