Talo

Talo

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Sähkösuunnitelman muutokset

Alkuperäiseen sähkösuunnitelmaan teimme jonkin verran muutoksia. Ehdottomasti eniten muutoksia aiheutti tuo valaistus, joka toteutettiin valaistussuunnitelman mukaisesti. Toki olisihan noilla muuttovalmis pakettiin kuuluvilla valoilla pärjännyt/nähnyt, mutta halusimme nyt panostaa vähän myös tuohon valaistus puoleen.

Valaistuksen lisäksi teimme muutamia pikku viilauksia. Mies halusi talon ulkovalot toimimaan hämäräkytkimellä ja ajastimella ja meidän onneksi tämä oli tuohon alkuperäiseen suunnitelmaan laitettukin. Muutamia ulkovaloja lisäsimme taloon seiniin ja vaihdoimme alkuperäistä ulkovalaisin mallia. Meille tulee talon seiniin tuollaisia kuvassa näkyviä ylös ja alas valaisevia mustia Konstmiden valaisimia.

Seiniin tulevat ulkovalot.

Yritimme miettiä myös pihavalaistusta ja joitain ajatuksia oli laittaa varauksia pihaan ulkovaloille. Yhtenä iltana keväämmällä mies oli kuitenkin tontilla niin myöhään, että hämärä oli ehtinyt tulla. Sieltä hän sitten soitti että aika turha on mitään pihavaloja itse valaistuksen takia laittaa; katuvalo sattuu nimittäin sopivasti sijaitsemaan niin, että valaisee hyvin etupihaa. Tällä kertaa pihavalot jätettiin siis etupihalle laittamatta. Takapihalle täytyy ainakin yksi laittaa ja sille tulee oma kytkimensä takaoven viereen.

Pistorasioita lisäsimme muutaman tuohon alkuperäiseen suunnitelmaan. Yhden pistorasian lisäsin ainakin eteiseen ja keittiössä saarekkeeseen lisättiin Savon upotettava twist around pistorasia, jossa on kääntökansi. Se ei ole sellainen nouseva torni, eikä siten vie alla olevalta laatikostolta tilaa. Käännettävä kansi on kätevä (luulisin) ja peittää nuo pistorasiat kun niitä ei tarvita. Keittiössä siirsimme lisäksi ainakin yhtä kattovalaisimen paikkaa ja olohuoneesta sekä aulasta yhdet paikat poistettiin, koska sinne tuli niitä seinävalaisimia joista kerroin valaistus postauksessa.

Tasoon upotettava Savo twist around basic pistorasia, kuva savo.


Kodinhoitohuoneessa laitettiin sähkökiukaan ohjausyksikölle varaus seinään. Varaus siksi, koska emme ihan vielä ole varmoja millainen kiuas meidän saunaan tulee. Saunan lauteet ja paneelithan jätimme tuosta muuttovalmis paketista pois, koska emme tarjousvaiheessa vielä osanneet kertoa millaisen saunan haluamme. Vieläkään tuo sauna ei ole päässä kirkastunut, mutta joitain ajatuksia mulla siitä jo onneksi on. Vielä kun saisi miehen noista sormipaneeleista innostumaan… Noh, saunaa täytyy vielä pohtia ja kirjoittelen siitä kunhan on jotain kirjoitettavaa.

Mutta tällaisia muutoksia meille tuli noihin sähköihin tehtyä. Varmasti jotain tarpeita tulee huomattua sitten kun olemme taloon muuttaneet ja arkea siellä eläneet, mutta ainakin noita pistorasioita pitäisi nyt olla riittävästi.

4 kommenttia:

 1. Täällä yömyöhään ollaan tuon sähkösuunnitelman kimpusa. Voi kun sitä jotenkin näkisi tulevaisuuteen ja saisi kaiken oikeilla paikoille. Aika paljon meillä tulee muutoksia tuohon valmissisältöön, mutta meillä on edelliset talot ollut jotenkin pimeitä ja nyt sitten halutaan valoa. Ennemmin liikaa valovaihtoehtoja kuin liian vähän.

  VastaaPoista
 2. Liikaa on parempi kuin liian vähän :) Olisi kyllä ihanaa kun pystyisi jotenkin kaiken ottamaan etukäteen huomioon, mutta taitaapi olla melko mahdotonta… Näillä mennään ja pärjätään! Tsemppiä teille sähkösuunnitelman kanssa!

  VastaaPoista
 3. Meillä samat ulkovalaisimet seinässä kun mitä teille tulee :) onnettomat on ne halogeenit niissä, jos yhä samat kuin vuosi sitten myydyissä, mutta ne voi sitten vaihtaa ledeihin. Meillä kaikesta suunnittelusta huolimatta saisi yhä olla lisää pistorasioita: esim kodinhoitohuoneen toisessa päässä ei ollutkaan ja siellä olisi voinut olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pistorasiat on kyllä semmosia, että vaikka miten suunnittelee, niin varmasti jossain olisi vielä saanut ainakin yksi olla :) Ulkovalojen suhteen meillä oli ajatuksena vaihtaa lamput ledeihin, joten GU10 kannallisia piti noiden valojen ehdottomasti olla. Saa nähdä millaiset halogeenit saadaan noiden lamppujen mukana vai "päästäänkö" heti ledeihin vaihtamaan…

   Hyvältä näytti muuten teillä nuo ulkovalot (kävin sun blogia kurkkaamassa). Muistatko vielä mikä teillä on talon tumman ulkomaalin koodi?

   Poista