Talo

Talo

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Maalit

Tällä kertaa asiaa maaleista. Meillä tulee olemaan käytännössä kahta eri maalia, valkoinen perusmaali ja tehostemaali. Valkoinen maali on Tikkurilan värikartan valkoinen sävy Kalkki. Tehostemaalina käytetään Tikkurilan Valamo sävyä, joka näyttää omaan silmääni beigen harmaalta, onko tämä nyt sitten sisustustermein greige? Toinen vaihtoehto tehostemaaliksi olisi ollut Graniitti joka näkyy tuossa alla olevassa kuvassa, mutta pidin sitä vähän liian kylmänä sävynä meille. Näitä maaleja on taas sisustussuunnittelija meille ehdottanut, enkä nähnyt mitään syytä miksi olisin niitä alkanut muuttamaan.

Tässä kuva noista väreistä. Noita kolmea alimmasta sävyä, Mantteli, Kontiainen ja Tussi tulisi suunnittelijan mukaan löytyä pieninä erinä irtosisusteista eli valaisimista, kalusteista, kehyksistä ja muista esineistä jolloin ne tuovat tummempaa kontrastia.Väripaletti.

Tuota Valamo tehostemaalia tulee eteiseen ja aulaan toiselle seinälle sekä vierashuoneeseen yhdelle seinälle. Olohuoneeseen sitä tulee kahdelle seinälle. Olohuoneessa talon päätyseinälle tuota tehostemaalia tulee erikoisesti vain olohuoneen puolelle. Ikkunan reunasta keittiön suuntaa sama seinä maalataan taas valkoisella. Tuolla maalilla saadaan siten hieman rajattua olohuonetta ja keittiötä toisistaan vaikka ovatkin yhtä isoa tilaa. Tämmöistäkään ratkaisua en olisi ominpäin osannut ajatella.

Meidän makuuhuoneeseen tulee vielä kolmas maali, joka on sävynä Piazza. Se on jotain tuon Kalkin ja Valamon väliltä. Suunnittelija valitsi sen sinne tapetin vastaiselle seinälle. Sopii kai tapetin kanssa paremmin yhteen kuin tuo Valamo. Sellaisen yksityiskohdan bongasin vielä tuolta meidän materiaaliluettelosta maalien osalta, että maalit ovat himmeitä tai puolihimmeitä riippuen vähän siitä missä huoneessa niitä on käytetty.

Ensiviikolla kuopaistaan jo mahdollisesti maata tontilla, joten nyt asiat etenevät vauhdilla! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti