Talo

Talo

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Laattavalinnat

Nyt esittelyssä meidän laattavalinnat. Meille tulee eteisen ja keittiön lattia laatoitettuna plus sitten tietty vessat, khh ja pesutilat. Tuonne eteiseen ja keittiöön tulee Vehoniemen Laattamyymälän valikoimista löytyvä Atlas Corcorden läpivärjätty lattialaatta 45*45 cm koossa. Väriltään tuo laatta on tuollainen vaalean harmaa, mutta tietyssä valossa siinä näkyy mielestäni sinisen vihreää (jos sellaista väriä on edes olemassa). Alunperin olin ajatellut eteiseen ja keittiöön suorakaiteen muotoista laattaa tiililadonnalla, mutta hetken tätä vaihtoehtoa sulatellessani, olen entistä tyytyväisempi tähän valintaan.

Eteisen ja keittiön laatta. Atlas concorde 45*45 cm.

Isompaan vessaan tulee seiniin kiiltävää valkoista peruslaatta 25*40 cm koossa ja lattiaan vaaleanharmaata laattaa 10*10 cm koossa. Koska vessaan tulee myös valkoiset kiintokalusteet, on siellä jujuna tehosteseinä ja katto. WC-istuimen taustaseinälle ja kattoon tulee vaakapanelointi joka käsitellään tummaksi, melkein mustaksi. Seinässä tuo paneeli on harjattua haapapaneelia ja katossa samaa, mutta harjaamatonta.

Käsittelemätön, harjattu haapapaneeli.


Kodinhoitohuoneen jujuna on kaksi eri laattakokoa lattiassa. Koska kodinhoitohuone toimii meillä myös pukuhuoneena, saadaan noilla laatoilla jaettua hieman kodinhoitohuoneen toimintoja. Kuten tuosta alla olevasta kuvasta näette, laatoitetaan noin puolet khh:sta isolla 45*45 laatalla (samaa mitä eteisessä ja keittiössä) ja loput kodinhoitohuoneesta laatoitetaan perinteisesti 10*10 laatalla (samaa mitä on vessassa käytetty). Tästä ratkaisusta olen erityisen innoissani :)

Laattajako kodinhoitohuoneessa.

Myös kodinhoitohuoneeseen tulee yhdelle seinälle haapapaneelia (T8 merkintä tuossa kuvassa). Täällä se on käsitelty valkoisella supi saunasuojalla.

Pesuhuoneessa seiniin tulee kiiltävää valkoista peruslaattaa vaakaan asetettuna paitsi suihkuseinä, johon tulee "tehoste". Suihkuseinä laatoitetaan kauttaaltaan samanlaisella laatalla mitä on eteisen ja keittiön lattiassa, mutta kokona täällä on 30*60 cm ja asettelu on vaakaan tiililadonnalla. Lattialaatta pesuhuoneessa on tuota samaa harmaata 10*10 laattaa mitä muuallakin.

Tuo suihkuseinän tiililadonta mietitytti alkuun, mutta koska siihen tulevat laatat ovat kovin neutraaleita, saadaan tuolla ladonnalla erottumaan tuo seinä vielä enemmän. Tehosteseinän laatta on korkeudeltaan eri, jolloin vaakasauma kulmassa ei tule samalle tasolle. Tuo tiililadonta suihkuseinällä edesauttaa myös tätä "ongelmaa" sillä nyt huomio kiinnittyy vähemmän saumoihin, koska tuo ladonta tekee seinästä täysin eri näköisen. 

Kakkosvessaan, joka on tuossa kodinhoitohuoneen vieressä, tulee seiniin kiiltävää valkoista peruslaattaa ja lattiaan sitä harmaata 10*10 laattaa mitä muuallakin. Tehosteena siellä on takaseinällä tuo sama tiililadonta tehoste mitä on käytetty suihkuseinällä.

Tässä vielä kuva, jossa nuo meidän lattialaatat ovat. Tästä kuvasta näkee mielestäni paremmin sen, miltä tuo iso laatta oikeasti näyttää tuohon ensimmäiseen kuvaan verrattuna.


Lattialaatat.


Kaikki meidän laatat löytyivät Taloteon muuttovalmis mallistosta. Mielestäni nämä meidän valinnat edustavat pelkistettyä ja modernia tyyliä ja uskon myös että ne kestävät hyvin aikaa. 
4 kommenttia:

 1. Moi,
  en ole ehtinyt käydä hetkeen seuraamassa täällä. Onpas teillä tosiaan nyt alkanut tapahtua. Maltatteko pääsiäisen jälkeen kahville tulla? :) -paula-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä maltetaan (tai ainakin minä tulen poikien kaa)! Paljon on joo tapahtunut mutta se on vaan hyvä kun hommat etenee :)

   Poista
 2. Moikka. Minkä valmistajan harjattu haapapaneeli teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, meille ei valitettavasti tullutkaan harjattua haapapaneelia (saatavuusongelmien vuoksi) vaan sileää. Meidän kaikki haapapaneelit (sauna, khh ja wc:n seinä) ovat Kärävältä.

   Poista