Talo

Talo

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Talotoimittajan valinta


Talotoimittajan valintaprosessi kesti meillä semmoiset reilu puolivuotta. Heti kun tontista oli kaupat tehty aloimme käydä eri talotoimittajien mallistoa läpi. Aluksi tehtävä tuntui melko suurelta koska onhan noita talovalmistajia pilvin pimein. Aika nopeasti määrä alkoi kuitenkin supistua ja samalla tulevan talon pohjapiirros enemmän hahmottua. Kun halusimme vielä muuttovalmiin paketin, oli loppusuoralla enää muutama vaihtoehto.

Muuttovalmis oli meille muuten heti alussa itsestään selvä valinta. Kahden pienen lapsen kanssa ei edes mietitty muita vaihtoehtoja, koska miehen piti töissäkin käydä (itse olen lasten kanssa vielä tovin kotona). Autotalli ja pihat tehdään itse joten niissä on meille ihan riittävästi (ehkä liikaakin :)) puuhaa.

Muuttovalmiita vaihtoehtoja tutkiessamme miellyimme heti alussa Desingtalon Hailuoto 163 malliin. Tämän talon olimme nähneet myös talonäytöksessä ”livenä”. Se olisi ollut meille melkein täydellinen vaihtoehto. Koska halusimme  kuitenkin erillisen wc:n kylpytilojen läheisyyteen, olisimme tässä mallissa joutuneet luopumaan kokonaan vaatehuoneesta. Lisäksi kodinhoitohuoneen sisäänkäynti oli takapihalla joka ei ollut täysin ideaali ratkaisu, mutta siedettävissä.

Mietimme yhdessä vaiheessa myös Sievi talojen Raita 174 mallia, mutta tykästyimme enemmän tuohon Hailuodon ratkaisuun jossa olohuone ja keittiö sijaitsivat talon toisessa päädyssä.

Mieheni oli ollut messuilla jutulla Tampereen Taloteon kanssa. Heillä ei vielä tuolloin ollut muuttovalmis mallistoa. Kun Taloteolta oli myöhemmin mahdollista saada myös muuttovalmis vaihtoehto, päätimme pyytää heiltä tarjouksen ”unelmien talosta” jossa toteutuisi kaikki meidän haaveet. Tässä vaiheessa olimme jo melko varmoja että otamme Hailuoto 163 talon, mutta Taloteko veikin sitten loppumetreillä voiton!

Talotekoon päädymme koska heidän suunnittelema pohja oli yksilöllinen ja siinä toteutui kaikki meidän toiveet kustannustehokkaasti. Myös maalämmön helppo saatavuus Taloteon malliin painoi vaakakupissa.  Mukava oli myös suosia paikallista yritystä!

Ainiin, kävin muuten tänään laittamassa nimen hankintasopimukseen! Mieheni oli sen jo aiemmin allekirjoittanut, mutta itse en vielä silloin ollut valmis nimeäni paperiin laittamaan… Johtui ehkä siitä, että sylissä kiemurteli tuolloin nälkäinen puolivuotias eikä ihan ajatus kulkenut jotta olisin voinut kaikki sopimustekstit sisäistää. Nyt kun olin ne huolella käynyt läpi, oli nimi mukava laittaa paperiin ettei ihan miehen varassa ole tämä meidän yhteinen projekti :)  2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista seurattavaa siis tiedossa :) Laitatko pohjapiirustuksen blogiin näytille? T: Kati

    VastaaPoista