Talo

Talo

maanantai 28. lokakuuta 2013

Tontti


Meillä talon suunnittelu pääsi vauhtiin vasta tontin oston jälkeen. Tontin ostimme jo viime talvena joten meillä on ollut tässä hyvin aikaa suunnitella, suunnitella ja suunnitella :) Tämä on sopinut meille enemmän kuin hyvin, koska haluamme selvittää asioita aika perinpohjin tarkkaan, ennen kuin osaamme tehdä päätöksiä.  Tässä on omat hyvät ja huonot puolensa kieltämättä!

Tonttimme sijaitsee asemakaava alueella ja on vajaat 1200 m2. Kooltaan se ei ole siis mikään massiivinen, mutta reilusti suurempi kuin kunnan myytävät tontit (jaa niin mitkä?). Meidän tontille sai rakentaa 1, 1,5 tai 2 kerroksisen omakotitalon. Heti alkuun oli selvää että haluamme yksikerroksisen talon joten se ratkaisi myös tontin valinnassa.

Tontti määrittelee todella paljon talon pohjaratkaisuja. Ilmansuunnat ja autotallin sijainti tontilla vaikuttivat suurelta osin tulevan talomme pohjaan. Mutta tästä lisää myöhemmin…

Arvatkaa mitä muuten juuri tajusin? Aika tarkkaan vuoden kuluttua meidän pitäisi päästä muuttamaan uuteen kotiimme. Noh, rakennusprojektissa aikatauluthan on todella pitävä käsite, vai miten se meni. Vuoden päästä ollaan viisaampia.

                                  Tontilla näytti tänä kesänä vielä tältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti