Talo

Talo

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Tilannepäivitys

Vaikka nyt tuntuu että rakennusrintamalla ei ole taas mitään tapahtunut, niin tarkemmin ajateltuna kyllä jotain sentään…

Tulevat naapurit esittelivät meille tällä viikolla omia suunnitelmiaan. Mukava oli tavata heidät ja kiva että pojille löytyy jatkossa leikkiseuraa läheltä. Aloitamme rakentamisen samaan aikaan, sillä hekin aloittavat huhtikuussa kaivuutyöt. Valmistakin pitäisi olla samoihin aikoihin, joten saa nähdä kumpaan pihaan muuttokuorma kaartaa ensimmäisenä! Mukavaa oli huomata myös se, että ulkoväritys tulee meidän taloissa olemaan yhtenevä. Valkoista ja tehosteita tummanharmaalla. Hyvä maku heillä :)

Maanrakennustyöt ovat siis kohtapuoliin alkamassa ja niihin liittyen mies onkin hoitanut tarjouspyynnöt. Alussa ajattelin, että tarjouspyynnöt olisivat minun heiniä, mutta parempi laittaa asialle semmoinen joka niistä oikeasti jotain ymmärtää. Yhtenä iltana lasten mentyä jo nukkumaan, laskeskelimme miehen kanssa talon ympärille ja pihaan tarvittavia eristemääriä. Silloin kolahti että nyt eletään sitä rakennusarkea. Samalla tämä tyttö oppi mitä eroa on ESP-eristeen ja Finnfoamin välillä :)

Rakennepiirustuksetkin ovat valmistuneet. Vielä odotamme autotallin rakennepiirustuksia ja sitten viemme nuo kaikki kerralla kunnan rakennustarkastajalle.


Kolmen viikon päästä miehellä alkaa isävapaa jota kestää kuusi viikkoa. Sinä aikana olisi tarkoitus tehdä kaikki maanrakennustyöt tontilla ja mahdollisesti aloittaa myös autotallin rakentaminen. Katsotaan miten kelit suosii meitä. Nyt on täällä satanut vähän lunta ja pientä pakkasta ainakin öisin on ollut.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti