Talo

Talo

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pihamietteitä

Ajatukset karkaa pihalle. Nyt on vielä hetki aikaa suunnitella mutta pian alkaa tapahtumaan -tai oikeastaan on jo vähän tapahtunutkin, kuten viimeisestä kuvasta voi päätellä :)

Tänä kesänä maalaamme talon toiseen otteeseen, käsittelemme sokkelin ja teemme terassit. Jos aikaa (ja rahaa) jää asennamme myös kivetystä etupihalle. Luulen, että ennen suurempia suunnitelmia konsultoimme kuitenkin pihasuunnittelijaa. Kasvit eivät ole osaamiseni vahvin alue. Siihen, miksi meillä ei ole viherkasveja on syynsä. Kysykää vaikka mieheltäni…

Mutta asiaan, eli meidän pihaan. Viimekesän asuntomessuilla kuvasin jonkin verran myös pihoja ja tässä tulee muutama otos sieltä.
Istutusaltaita meille todennäköisesti tulee jokunen. Laatoitus tehdään ehkä suurimmaksi osaksi suorakaiteen muotoisella laatalla. Vielä on kuitenkin matkaa siihen että meidän piha näyttää yhtä hyvältä kuin nuo viimekesän asuntomessukohteiden pihat. Tänään takapihalla näytti tältä.


Mutta hei, terassin teko on siis jo alkanut :)4 kommenttia:

 1. Mullakin karkaa välillä jo ajatukset pihaan, vaikka talonkaan rakennus ei ole alkanut vielä =D Vuoden päästä sitten voi suunnitella vasta tarkemmin. Ehkä se on tämä kevät, joka saa ajatukset pihalle! Kiva seurata millaista teille tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :) Kyllä sille pihalle kannattaa ajatuksia uhrata jo ennen rakentamista ja sen aikana. Meille teki kuitenkin hyvää hetki asuakin tässä ja nähdä miten kulkureitit yms. jutut pihaan muotoutuu ja istuu. Tontin hahmottikin ihan eri tavalla kun talo ja talli oli siinä paikoillaan.

   Tällä keväällä on kyllä kumma vaikutus, heti alkoi piha-asiat kiinnostaa ihan eri tavalla kun lumi suli pois ja paljasti totuuden!

   Poista
 2. Minäkin odottelen että saataisiin talo valmiiksi ja aloitettas terassin ja pihan teko ... mutta katsotaan miten käy, riittääkö enää voimat vai pitääkö ottaa kesä loman kannalta kun ollaan siinä vaiheessa jo vuosi tehty raksaa?
  Viime syksynä laitoin osan pihasta jo "aluelle", istutin mm. omenapuita joita kävin ostamassa taimistojen alennusmyynneistä. Tosi hyviä puita ja pensaita saa myös juhannuksen jälkeen esim. rautakauppojen ja prismojen puutarha/pihamyymölöistä kun myyvät loput kasvit puoleen hintaan. Kannattee käydä katsomassa löytyykö sellaista jota on omassa puutarhasuunnitelmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi sekä vinkeistä! Meillä ei ihan heti olla vielä mitään istuttamassa, joten luulen, että jätän taimien hankinnat suosiolla myöhäisempään ajankohtaan. Nyt kun talo on valmis, pitäisi vaan osata nauttia mutta joku ihme vimma saada pihat ja kaikki heti kuntoon. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että täytyy jossain välissä hieman hengähtää ja ottaa lomaa kaikesta. Kyllä sitä ehtii vaikka vähän hitaammin :)

   Poista