Talo

Talo

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Meidän keittiö

Nyt vuorossa viimein raportti ja kuvia keittiöstä. Älkää hämääntykö tuosta joulukoristeesta joka roikkuu ruokapöydän päällä. Emme ole siihen vielä "sitä oikeaa" valaisinta löytäneet...

Meillä keittiö on olohuoneen kanssa yhtenäistä tilaa ja yhdessä ne muodostavat 49 m2. Keittiön ja olohuoneen väliin jää saareke, jonka jatkeena ruokapöytä on tällä hetkellä. Keittiössä on laattalattia, joka vaihtuu saarekkeen kohdalla laminaatiksi.Keittiökaapit ovat kiiltävät valkoiset ja niissä on melko huomaamattomat vetimet. Keittiökaapit eivät ole täyskorkeita, vaan vähän matalampaa mallia. Seinät on käsitelty mikrosementillä.
Astianpesukone on korotettu ja sen yläpuolella on ns. "vitriinikaappi, jonka ovi aukeaa ylöspäin. Tiskiallas on iso ja siihen olemme olleet tyytyväisiä. Altaaseen mahtuu aika paljon tiskejä "piiloon". Tiskari meillä vaihtui Samsungista AEG:ksi ja tuohon olemme olleet nyt todella tyytyväisiä. Muuten kodinkoneet ovat Samsungia.Iso ja pienempi ikkuna tuovat kivasti luonnonvaloa keittiöön. Katossa on led spotteja ja yläkaappien alla led-nauha häikäisysuojalla.
Liesi ei meillä ole saarekkeessa, vaikka sitäkin vaihtoehtoa alussa mietimme. Nyt saareke toimii pelkästään työskentely- ja tarjoilutasona. Saarekkeessa on vetolaatikoita ja sen pinnalla on kätevä Savon "twist around"-pistorasia. Tuo muistuttaa ihan DVD-levyä ja alkuun olin sitä koko ajan "siivoamassa" pois.Tällainen oli meidän keittiö. Tyyliltään se on melko moderni ja sävyiltään, yllätys yllätys; harmaa valkoinen. Tuparilahjaksi saatu orkidea on muuten todistettavasti vielä hengissä :)


11 kommenttia:

 1. Onpa kaunis ja toimivan näköinen keittiö! Tuossa ikkunan ääressä on varmaan todella mukava puuhailla tai sitten saarekkeen ääressä, olkkariin päin ollen. Hyvin näyttää olevan työskentelytasoja ja kodinkoneet sopivat hyvin tyyliin, oikein kiva, tykkään. Ja nyt kun sanoit, niin pistorasia näyttääkin aivan CD-levyltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Saarekkeesta olen kyllä tykännyt ja siinä paljon puuhailen, joskus jopa pojat ovat siinä mukana "auttamassa". Parasta on kyllä nyt se, että tilaa on riittävästi :)

   Poista
 2. Hieno keittiö :) Onko kaappitilaa ollut mielestäsi tarpeeksi? Meille kun on tulossa peilikuvana lähes samankaltainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tilaa meidän keittiössä on riittämiin. Yläkaappeja ei kuitenkaan liikaa kuivauskaapin johdosta. Vetolaatikoita on sitten senkin edestä, joten kaappitilaa siis on tarpeeksi! Lautasia ja muita astioita olen oppinut pitämään nyt noissa laatikoissa ja täytyy sanoa että ne ovat käteviä. Kattilat ja paistinpannut ovat myös vetolaatikoissa uunin vieressä. Kulmakaapissa pidetään lähinnä harvoin tarvittavia juttuja ja muovikippoja, joita meidän nuorimmainen ahkerasti "järjestelee" :)

   Täytyykin alkaa seuraamaan teidän raksaprojektia. Onnea tontista ja talopäätöksestä!

   Poista
 3. On se sitkeä.. Se Orkidea :)
  Ja näitä sun päivityksiä on kiva lukea! T.Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Oon kyllä tsempannutkin ton kasteluhomman kanssa :)

   Poista
 4. Minkä korkuinen on astianpesukoneen alla oleva laatikko ts. millä korkeudella apk on? Hieno keittiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Astianpesukoneen jalat ovat noin 42 cm lattiapinnasta. Astianpesukoneen alla oleva vetolaatikko ei itsessään kovin korkea ole, mutta tuo laatikon etulevyn yläreuna on vähän vajaa 57 cm lattiasta, etulevyn ollessa itse 42 cm.

   Poista
 5. Onpa muuten pohjaratkaisultaan täysin identtinen keittiö meidän kanssa. :) Meillä on kuviin piirretty keittiä juuri noi, minä ainoastaan aidon siirtää lieden saarekkeeseen :) Samaa korkeakiiltovalkoista kaappia olen myös ajatellut :)

  VastaaPoista
 6. Onpa muuten pohjaratkaisultaan täysin identtinen keittiö meidän kanssa. :) Meillä on kuviin piirretty keittiä juuri noi, minä ainoastaan aidon siirtää lieden saarekkeeseen :) Samaa korkeakiiltovalkoista kaappia olen myös ajatellut :)

  VastaaPoista
 7. Onpa teillä kaunis ja avara koti! Keittiöremppaa kun itse suunnitellaan, niin kiinnitti huomion myös teidän upea keittiö. Onko tuo Nelkon korkeakiiltoinen keittiönovi helppo pitää puhtaana ja näkyykö siinä miten sormenjäljet?
  Itsekin Nelkoon päätymässä, niin siksi kyselen.

  VastaaPoista