Talo

Talo

lauantai 27. syyskuuta 2014

Saunan kiuas

Saunan kiukaaksi valitsimme Mondexin Integran valkoisena.


Mondex Integra. Kuva Mondex.fi

Syitä miksi päädyimme juuri tähän kiukaaseen oli useita. Ensinnäkin Integran voi upottaa lauteisiin ilman mitään integrointi osia. Sen mukana tulee ohjauskeskus jossa on riittävän pitkä johto. Lisäksi tehoja pitäisi olla ihan riittävästi kun meillä on saunassa tuota lasiseinää, joka lisää kiukaan tehontarvetta. Malli on mielestäni myös ihan tyylikäs joten sopii varmasti meidän saunan lauteisiin.

Saunasta puheenollen. Panelointi on valmis ja enään puuttuvat lauteet. Nuo paneelit näyttävät upeilta, varsinkin katossa oleva sormipaneeli. En malttanut olla ottamatta kuvaa siitä...


Sormipaneelia pesuhuoneen katossa.


Kiukaan erillinen ohjauskeskus tulee meillä kodinhoitohuoneen seinälle ja matkaa sinne on saunasta sen verran, että kaikissa malleissa ei tuo johto olisi sellaisenaan riittänyt (toki olisihan niitä varmasti jotenkin pystynyt jatkamaan). Varausputki ohjauskeskuksen johdolle on jo valmiina. Vähän tietysti jännittää että miten sen johdon saa menemään siitä putkesta läpi…


Varausputken pää.

perjantai 19. syyskuuta 2014

Laatat (ja vähän muutakin) paikoillaan

Raksalla on taas tapahtumia ollut. Melkein kaikki laatoitukset on nyt tehty ja voi että olen tyytyväinen meidän valintoihin! Kaikki näyttää kyllä hyvältä.

Pesuhuoneen tiililadonta oli ehdottomasti onnistunut valinta. Tässä hieman kuvia tuolta pesuhuoneesta ja kodinhoitohuoneesta.






Laatoitukset meillä teki Pirkan vesieriste- ja laattatyö. Laatoittajalla oli ammattitaitoa sekä näkemystä ja työnjälki oli erinomaista. Kyseistä yritystä on helppo suositella.

Laatoittaja työssään.

Takassakin on jo laatat ja se on valmis. Kuvia takasta oli vähän vaikea ottaa, sillä olohuoneessa on tavaraa vaikka kuinka. Kiintokalusteet ovat talolle nimittäin jo tulleet ja niiden asennuskin aloitettu. Keittiö alkaa jo hahmottua ja vaikuttaa siltä, että meillä on riittävästi kaappitilaa. Tässäpä kuva keittiöstä.




Täytyy muuten tässä välissä hieman kehua myös tuota Taloteon muuttovalmis konseptia. Meidän ei ole kertaakaan tarvinnut sisälle tavaraa roudata, saatika mitään siivousta raksalla suorittaa. Kaikki nuo kuuluvat talotoimittajan tehtäviin. Kyllä osaan arvostaa!

Viikonloppuna on sitten tiedossa saunan panelointia. Tässä pieni maistiainen noista harmaalla saunasupilla käsitellyistä paneeleista. Mukavaa viikonloppua!









lauantai 13. syyskuuta 2014

Sauna

Viimein pääsen esittelemään teille meidän tulevan saunan suunnitelman. Visio saunasta ei ollut meillä kovin kirkas rakentamiseen ryhdyttäessä. Se oli jotenkin sellaista harmaata aluetta ja saunasta oli vaikea saada otetta kun ei oikein tiennyt mitä halusi. Sen tiesimme, että halusimme saunalta vähän enemmän kuin mitä perussaunat yleensä ovat. Useita ihan kivoja saunoja olin bongaillut lehdistä ja asuntomessuillakin oli muutamia varteenotettavia, mutta jotenkin ne eivät sitten tuntuneet niin omilta. Jossain vaiheessa olin jo ihan tummankin saunan kannalla kuten aikaisemmasta kirjoituksestani täältä voit päätellä.

Onneksi kuulimme sattuman kautta Kärävä Oy:stä. Kärävä on täydenpalvelun saunasisustaja ja heillä on kattava valikoima erilaisia laude- ja paneelivaihtoehtoja. Kärävän upouudet toimitilat löytyy Pirkkalasta jossa on myös mallisaunoja kivasti esillä. Käynti Kärävällä vakuutti meidät siitä, että heiltä otamme tulevan saunamme materiaalit. Puuseppämestari Antti Laine osasi ehdottaa meille sopivia laude- ja paneelimateriaaleja jotka toimivat keskenään, pesuhuoneen laattavalinnat huomioon ottaen. Suosittelen ehdottomasti saunaa suunnittelevalle käyntiä Kärävällä. Lisää yrityksestä ja Karava Saunan tuotteista löydät täältä: www.karava.fi

Mutta takaisin meidän tulevaan saunaan. Puumateriaali saunassamme tulee olemaan haapa. Pesuhuoneen ja saunan kattoon laitamme haapaa sormipaneelina, jonka käsittelemme vaalean harmaalla sauna supilla. Saunan seiniin tulee 120 mm leveää haapapaneelia, jonka myös käsittelemme samalla harmaalla.

Mutta sitten ne lauteet, ai että olen niistä niin iloinen! Antaa kuvien puhua puolestaan.

Kovera laude. Kuva Karava Sauna.


Kovera laude. Kuva Karava Sauna.


Lauteet ovat Kovera lauteet ja tietenkin haapaa. Laude käsitellään vielä valkoisella, joka vaalentaa puuta entisestään, mutta antaa sille myös suojaavan pinnan. Kuvissa näkyvä paneeli on samaa mitä meille tulee, mutta meidän saunassa se on vaalean harmaaksi käsitelty. Vähän kieltämättä kutkutti ajatus täysin vaaleasta saunasta kun tuo haapa on niin kauniin vaalea itsessään. Halusimme saunaan kuitenkin hieman sävyä ja harmaana nuo paneelit korostavat mielestäni vielä paremmin lauteen kaunista koveraa muotoa. Nyt sauna jatkaa sitä patsi meidän kodin valkoista ja harmaata linjaa.

Niin se mieli saunan kohdalla vaelsi tummasta vaaleaan. Kertoo ehkä taas jotain allekirjoittaneen päätöksenteko kyvystä mitä tulee sisutusratkaisuihin :)

Mitä mieltä olet meidän valinnasta?

*Blogikirjoitus on tehty yhteistyössä Kärävä Oyn kanssa.

perjantai 12. syyskuuta 2014

Kodinkoneista

Alkuun täytyy sanoa, että mielestäni kodinkoneissa täytyisi olla standardit niiden mitoille! Eihän siitä nyt tule yhtään mitään että eri merkeillä voi olla erikokoisia koneita. Voitte siis kuvitella että tällä hetkellä päänvaivaa aiheuttavat nuo keittiön kodinkoneet. Ei näissä nyt suurta harmia koeta, pientä kylläkin ja tässä vaiheessa rakennusprojektia pienetkin vastoinkäymiset tuntuvat.

Kävimme jo kertaalleen nuo kodinkoneet valitsemassa ja koska meistä on kyse, olisihan se ollut aika historiallista jos yhdellä kertaa olisi joku asia päätetty ja mennyt nappiin. Meidän muuttovalmiiseen kuuluvat kodinkoneet olivat ihan ok koneet, mutta halusimme vähän panostaa niihin, jotta saamme varmasti mieleiset ominaisuudet. Tästä johtuen harmia aiheuttaa nyt ainakin tuo meidän integroitava astianpesukone.

Minulla oli alkuperäisenä ajatuksena saada keittiöön puoli-integroitava astianpesukone, sillä halusin ehdottomasti että jäljellä oleva pesuaika on koneesta nähtävissä. Puoli-integroitavisssa koneissahan jää etupaneeli näkyviin muun osan ollessa kalusteoven peittämä. Yllätyksekseni noita puoli-integroitavia ei enään kovin paljoa ole eri merkeillä tarjolla. No tästä asiasta päästiin kuitenkin yli, sillä nykyään noissa täysintegroitavissa malleissa, ainakin osassa, jäljellä oleva pesuaika heijastuu lattiaan. Tällainen "diskomalli" oli jo meille tulossa, kunnes huomattiin että juuri tuo kyseinen malli onkin sitten normaalia korkeampi, joten ei taida mahtua keittiössä sille varattuun koloon.

Muutenkin reissu tuonne kodinkoneliikkeeseen oli aika hauska. Mentiin sinne koko perheen voimin ja pojat alkoi tietysti heti pitkästyä. Nuorempi tosin olisi viihtynyt jos olis saanut hyllyiltä tiputella kaikkia pienkoneita ja mustekasetteja, mutta siihen touhuun en lähtenyt mukaan… Lähdettiin siis aika nopeasti poikien kanssa viereiseen mäkkiin jätskille.

Nyt kyllä huomaa että mennään jo aika loppuvaihetta meidän raksahommissa. Ennen olisin tietysti halunnut olla valitsemassa kodinkoneita, vertailemassa ominaisuuksia jne. Tässä kohtaa annoin kuitenkin miehelle vapaat kädet koneiden valintaan. Tai no seuraavat vaatimukset esitin: tiskarissa pesuajan näyttö on must, uunissa täytyy olla pyrolyysi toiminto ja liesi induktiotoiminnalla. Siinä oli ne mun tärkeimmät. Hyvin oli paketti saatu kasaan kun tultiin uudestaan paikalle eikä budjettikaan ylittynyt näiltä osin kuin hitusen. Uudestaan pitää kuitenkin käydä vielä tuota tiskaria katsomassa mutta eiköhän me saada pian sopivat koneet keittiöön.

Saunasta muuten sen verran tähän loppuun, että meillä on nyt saunan lauteet ja paneelit viimein päätetty. Esittelen meidän suunnitelmat huomenna, joten pysykäähän kuulolla!





sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Tiililadonta vastaan suoraladonta

Pesuhuoneeseen meille tulee pääosin valkoista laattaa suoralla ladonnalla. Suihkuseinä tulee kuitenkin erilaisella laatalla. Laatta on samaa mitä meillä on eteisen ja keittiön lattiassa, koko vaan on eri. Suihkuseinälle se tulee 30x60 cm koossa. Laattavalintoja tehtäessä päätimme, että tuo suihkuseinän erilainen laatta laitetaan tiililadonnalla. Näin saamme pesuhuoneeseen yhdelle seinälle ns. tehostelaatoituksen.

Jos ei vielä ole tullut selväksi, niin olen melkoinen pähkäilijä. Tuo tiililadonta jäi jotenkin kaivelemaan mielen perukoita, koska jotenkin miellän suoran ladonnan ajattomammaksi valinnaksi. Työkaveri antoi minulle hyvän vinkin, tuota ladontaa voisi testata laatoilla. Nyt kun nuo laatat oli talolle tullut, otinkin kameran mukaan ja kävin vähän "laatoittamassa".

Tässä kuvat noista molemmista ladontatyyleistä joita testasin.






Lopputulos on se, että tiililadonnassa pysytään. Tällä laatalla se jotenkin miellytti minua enemmän ja erottuupahan tuo seinä nyt paremmin, koska laatta itsessään on kovin neutraali, mutta niin kovasti minun makuuni.

Kumman ladontatyylin sinä olisit valinnut?





keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Takkaa sun muuta

Tänään talolla oli kuhina päällä. Aamulla sinne saapui kuorma laattoja sun muuta ja illalla olohuoneessa  nökötti jo takka. Mikrolaastia on myös levitetty, mutta pidän teitä vielä hetken jännityksessä ja esittelen sen vasta kun pinta on lopullinen ja valmis. Tässä kuitenkin pari räpsyä tältä päivältä.






Paljon on viikkoon mahtunut. Kävimme valitsemassa kodinkoneita ja lyhyen pähkäilyn jälkeen päädyimme rosterisiin koneisiin. Valkoiset koneet vähän kiinnosti, mutta meidän moderniin keittiöön nuo rosterit sopivat varmasti oikein hyvin. Mies on myös vähän maalannut otsalautoja ja niitä katospilareita vai mitä lie ovatkaan. Räystäät tulevat jonkin ajan päästä joten sitä ennen nuo otsalaudat olisi hyvä ehtiä maalaamaan. Maalämpöpumppu on nyt myös kytketty.


Ai niin, meinasi melkein unohtua mutta onhan meillä jo autotallin ovikin ollut jo tovin paikallaan. Enään ei paljoa puutu. Vähän sähkötöitä ja talli alkaa olla valmis.



Pari pitkää kuukautta olisi vielä jaksettava ennen kuin päästään muuttamaan. Täytyy myöntää että nyt alkaa jo vähän olla sellaista turnausväsymystä ilmassa.